Praktijkspeuren: huisregels

1. Wij zijn te gast in het bos van Staatsbosbeheer, volg dus de regels die op de borden staan.
2. De honden moeten aangelijnd blijven in het bos en ook bij de auto, aan de overkant is een hondenlosloopgebied, dus daar mag je je hond los laten wandelen.
3. Op verzoek van de boswachter graag parkeren in de bermen langs de kant van de weg en NIET voor de slagbomen. Deze moeten voor spoedgevallen altijd bereikbaar zijn.
4. Vermijd contact met de honden van de andere cursisten, niet alle honden stellen contact op prijs.
5. Tijdens het speuren draagt de hond een halsband én een speurtuig (liefst met V-hals).
6. Gebruik tijdens de les een speurlijn van 10 meter, wij adviseren een katoenen lijn zonder lus aan het einde of een biothane lijn van 10 meter zonder lus.
7. U dient tijdens iedere les voldoende water bij u te hebben voor de hond!
8. Het cursusgeld dient contant of per bank direct na de les te worden voldaan. Ook kunt u de les “betalen” met een stempel op uw speurkaart. Mocht u achteraf een factuur willen ontvangen is dit geen probleem.
9. Mocht u uw afspraak willen annuleren dan graag uiterlijk 24 uur voor aanvang van de les. Anders zijn wij helaas genoodzaakt deze les toch in rekening te brengen.
10. Loopse teven zijn toegestaan tijdens het speuren, geen probleem.
11. Probeer een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn, zodat je je hond nog even kunt uitlaten langs de weg of in het losloopgebied en we op tijd kunnen starten. De honden kunnen zich daarna makkelijker concentreren op hun eerste spoor.
12. Aan de speurlessen in de bebouwde kom kunnen alleen honden deelnemen die sociaal zijn met personen, andere dieren en verkeer.
13. De speurlessen gaan bij de volgende weersomstandigheden niet door:
Als de temperatuur in het bos boven de 25 graden komt. Dit omdat de honden dan oververhit kunnen raken.
Bij onweer/bliksem/zware storm, kortweg extreem weer. Neem bij twijfel eerst telefonisch contact met ons op voordat je aanvangt met je reis naar de Chaamse Bossen.
Bij een combinatie van bevroren plassen met daarover heen een laagje sneeuw. Bij gewone vorst gaan de lessen dus wel door, dus ook als er bevroren plassen liggen. Zijn er geen bevroren plassen en sneeuwt het gewoon, dan gaan de lessen ook gewoon door.
14. AVG; Tijdens de looptijd van de speurtrainingen wordt gebruikt gemaakt van uw privacygegevens om noodzakelijke informatie door te geven. Mocht u hier niet mee akkoord zijn kunt u dit melden via info@hscnicole.nl

BEDANKT VOOR UW BEGRIP!

HSC Nicole