Behendigheid

Praktijkspeuren

Gehoorzaamheid

↑ Terug naar 

Goud van oud

Spikey

Geboren: 12-09-2001
Overleden: 16-05-2011
Baasje: Nicole Speck

Mijn Parson Russell Terriër Spikey is helaas maar 9 jaar en 8 maanden geworden. Op maandag 16 mei 2011 is mijn Spikey heel rustig en volledig ontspannen, op mijn schoot ingeslapen. Spikey is overleden aan een grote tumor aan zijn prostaat. Ik heb hem toen zelf naar het crematorium gebracht waar hij om 15.30 uur is gecremeerd. Ik ben op hem blijven wachten en daarna is ie weer meteen mee naar huis gegaan. Het is goed zo, maar ik pink nog regelmatig een traantje weg als ik aan hem terugdenk. Het is en blijft toch mijn toppertje, die ineens van me is weggeplukt.

Al vanaf zijn 3 jaar liep ie in de C-klasse. We hebben samen deelgenomen aan drie wereldkampioenschappen met als topper een zilveren plak in Ingelmunster. In 2011 stond ie wederom op de 1e plaats in de WK-selectie om deel te nemen aan de Wereldkampioenschapen in Amerika, helaas mocht het niet zo zijn.

Spikey heeft al meerdere malen de Nederlandse Competitie Behendigheid gewonnen en samen werden we ook nog Nederlands Kampioen Behendigheid. Hij was dus met recht mijn toppertje en mijn allergrootste maatje, wij hadden een hele speciale band samen.

Mijn streven met Spikey in de behendigheid was om met zo weinig mogelijk druk, technisch hele sterke parcoursen te lopen. En bovenal samen veel plezier te maken, want daar gaat het om in de sport. Ik zal hem nooit vergeten! Hij blijft altijd een speciaal plekkie houden in mjin hart. De FHN heeft destijds een eerbetoon voor Spikey geplaatst op de site.

HSC Nicole