Behendigheid

Praktijkspeuren

praktijkspeuren

Gehoorzaamheid

gehoorzaamheid

↑ Terug naar 

Goud van oud

Sam

Geboren: 4-5-2001
Overleden: 2-6-2011
Baasje: Richard Govers

SamAl vroeg ben ik met Sam begonnen met de gehoorzaamheid. Toen Sam 1 jaar oud was had ik met Jill inmiddels kennis gemaakt met de behendigheid en sleepte toen mijn dochter Desiree mee naar de hondenschool. Samen zijn we toen op behendigheidstraining gegaan en al snel kregen we het virus zo te pakken dat we mee naar de wedstrijden gingen. Desiree is met Sam gestart in de behendigheid en toen Sam wat ouder werd ben ik met haar in de veteranenklasse gaan lopen. Desiree had inmiddels een jongere hond, Paddy, om daar mee te trainen.
Sam was geen supersnelle hond, maar wel een hele stabiele topper, die toch regelmatig een prijsje mee naar huis nam. We behaald samen diverse podiumplaatsen op de NK’s, waarvan zeker 3 2e plaatsen. Het hoogtepunt was natuurlijk het behaalde clubkampioenschap in 2010. Als veteraan gingen wij mooi met de felbegeerde wisselbeker aan de haal. Dit gaf mij een boost om weer een jaar verder te trainen.
Helaas wisten we toen niet dat dit haar laatste topprestatie zou zijn, want precies een jaar later ging het ineens slechter met Sam. Op mijn vaste trainingsavond melde ik nog dat Sam wat ziekjes was en dat het niet zo lekker ging en ik hoopte dat ze nog op zou knappen voor het clubkampioenschap op 2 juni. Maar op 2 juni kreeg alles een heel andere wending. In plaats van meedoen aan het clubkampioenschap, ben ik met Sam afgereisd naar de dierenarts om Sam daar in te laten slapen. Haar nierwaarden waren extreem hoog en daar was niets meer aan te doen. Dus toen in Alphen die dag het clubkampioenschap begon, begon Sam aan haar laatste reis…
Sam bedankt voor al die fijne jaren, je bent en blijft een hondje om nooit te vergeten!