Behendigheid

Praktijkspeuren

praktijkspeuren

Gehoorzaamheid

gehoorzaamheid

↑ Terug naar 

Goud van oud

Lobke

Geboren: 30-9-1996
Overleden: 3-5-2011
Baasje: Theo Witteveen

LobkeTheo en Lobke zijn gestart met behendigheid toen Lobke 1,5 jaar oud was. Lobke was de altijd en eeuwige stabiele factor in het parcours en heeft daarmee samen met Theo dan ook veel prijzen gewonnen. In die tijd liepen wij nog internationale wedstrijden tegen de Belgen en daar heeft Lobke twee jaar op rij super gepresteerd met een overwinning in het 1e jaar en in het daarop volgende jaar een mooie 2e plaats. Verder is zij Nederlands kampioen geworden op de Jumping en heeft ze diverse podiumplaatsen op de NK’s gehaald waarvan zeker 3 2e plaatsen. Het hoogtepunt was natuurlijk het behaalde clubkampioenschap in 2007. Als veteraan ging zij mooi met de felbegeerde wisselbeker aan de haal.
Lobke was tot het laatst toe actief in de behendigheid. Toen ze wat ouder werd heeft Theo haar uit de wedstrijden gehaald maar kwam hij wel trouw iedere week met haar naar de training. Daar heeft ze nog een hele tijd in de Veteranengroep meegedraaid. Op het laatst sprong ze nog maar 20 cm hoog, dat was hoog genoeg voor haar. Ze had er nog zoveel plezier in en we wilde haar niet overbelasten.
Lobke heeft echt tot de laatste dag getraind! Het was op een dinsdag, haar trainingsavond, dat Theo tijdens het koken merkte dat ze niet lekker was en dat ze niet meer op kon staan. Toen ging het ineens heel snel. In plaats van een ritje naar de hondenschool werd het een ritje naar de dierenarts en helaas kon die niets meer voor haar doen dan haar te helpen om voorgoed te gaan slapen. Dus… toen wij de 1e sprongen met onze hondjes maakte in de training. Sprong Lobke haar leventje uit. Ze was inmiddels ruim 14 jaar, en dat is voor een Blonde Boef een hele mooie leeftijd, maar toch blijft afscheid nemen heftig. Lobke, bedankt voor alle gezelligheid!