Behendigheid

Praktijkspeuren

praktijkspeuren

Gehoorzaamheid

gehoorzaamheid

↑ Terug naar 

Goud van oud

Jill

Geboren: 01-08-1999
Overleden: 20-3-2013
Baasje: Richard Govers

JillJill was mijn eerste Border Collie, we hadden haar rechtstreeks meegenomen uit Engeland. Nadat ik met Jill de gehoorzaamheidscursussen had gevolgd, kwam ik via de combicursus in aanraking met de behendigheidstoestellen. Ik hoorde van mijn trainer dat er bij Nicole nog een plekje vrij kwam in de behendigheidsgroep en nadat ik een proeftraining had gevolgd is het feest begonnen. Sindsdien was ik ook verslaafd aan de behendigheidssport.

In 2002 ben ik gestart in de debutantenklasse, dat jaar liepen we zo goed, dat we als 2e eindigde in competitie! Natuurlijk mochten we meedoen aan het NK en ook daar haalde we een 2e plaats. Toen we dat jaar ook nog meeliepen met het clubkampioenschap en daar Clubkampioen werden, kon ons jaar niet meer stuk. In 2003 zijn we gestart in de A-klasse, maar helaas raakte Jill geblesseerd en moest ze een half jaar rusten. Zo hebben we een tijdje doorgetraind zonder wedstrijden te lopen en dat ging goed. Uiteindelijk weer gestart in de Veteranenklasse en ook daar haalde Jill regelmatig weer een prijsje. Jill is op tijd met pensioen gegaan omdat ik toen met mijn jonge Border, Paddy, ben gaan lopen en later met Sam. Maar Jill was er vaak bij bij de trainingen, gewoon voor de gezelligheid. Dat was Jill, die was er altijd graag bij!

Helaas kreeg Jill een tijd terug last van een snelgroeiende, kwaadaardige tumor op haar rug. Het is nog een hele tijd goed met haar gegaan, maar de laatste weken wilde ze niet goed meer eten en werd het haar allemaal een beetje te veel. Daarom hebben wij vandaag (20-3-2013) de moeilijke beslissing genomen om haar in de laten slapen.

Jill bedankt voor al die fijne jaren, je was een echte doorzetter, een hondje om nooit te vergeten!