Behendigheid

Praktijkspeuren

praktijkspeuren

Gehoorzaamheid

gehoorzaamheid

↑ Terug naar 

Goud van oud

Boefje

Geboren: 14-01-1997
Overleden: 24-07-2009
Baasje: Conny van Dongen

Ik heb met Boefje van de behendigheid geproefd nadat wij alle cursussen van de gehoorzaamheid hadden gedaan. Dit omdat ik het niet zag zitten om met een Cairn Terriër G&G te gaan doen. Daarom hebben we eerst een combinatie training gedaan. Dit is een halve les gehoorzaamheid en een halve les behendigheid.
Boefje vond behendigheid zo leuk om te doen dat we daarna alleen nog maar dit zijn blijven doen. Nadat ik was bevallen van onze zoon Quirijn heb ik het daarna weer samen met Boefje opgepakt. En al snel kwam Nicole mij vragen of ik niet bij de wedstrijdgroep wilde komen. Ik ben toen eerst bij ons op de hondenschool naar een wedstrijd wezen kijken en vanaf die tijd ben ik helemaal met het behendigheidsvirus besmet.

Bij onze eerste wedstrijden in de debutantenklasse liet Boefje mij regelmatig voor paal staan door gewoon haar eigen gang te gaan tot dat de fluit ging en dan kwam ze naar mij toe zo van en wat moet ik nu doen, maar voor de toeschouwers was dit wel geinig om te zien.
Langzaamaan ging het beter en het jaar daarop mochten we al naar de A-klasse. En zo zijn we ook in de B-klasse terecht gekomen. Toen heeft Boefje een hele zware blessure gehad aan haar knie, tijdens het spelen met een bal heeft zij haar kniebanden gescheurd. We zijn ongeveer 9 maanden uit de roulatie geweest en zijn daarna weer begonnen met trainen. Al snel gaf zij aan niet meer over 40 cm (toen bestond de toy-klasse nog niet) te kunnen springen, waarna ik in overleg met Nicole heb besloten om veteranen te gaan starten. Dit hebben wij samen nog met veel plezier 2 jaar gedaan.

Omdat toen Flikkie er ook was en ik zelf het lopen met 2 hondjes te veel vond ben ik gestopt met Boefje. Zij was toen ook al 10 jaar. Wel hebben we nog een aantal jaar samen op zaterdag lekker vrij getraind totdat zij op 20 juli 2009 tijdens het uitlaten werd getroffen door een hersenbloeding. Hiervan is zij helaas niet opgeknapt en omdat er na 4 dagen nog helemaal geen verbetering in zat hebben we besloten om haar in te laten slapen. Dit is erg rustig en in het bij zijn van Jos, Quirijn en mijzelf gebeurd, op 24 juli 2009. Boefje was op dit moment precies 12 jaar en 6 maanden. Wij hebben haar mee naar huis genomen omdat Flikkie haar heel erg miste. Flikkie heeft echt afscheid genomen en toe zij het goed vond en Boefje niet meer interessant vond hebben wij haar op een heel mooi plekje begraven. Ik zal haar nooit vergeten want ze was toch mijn eerste hondje waardoor ik met het behendigheidsvirus ben besmet.