Behendigheid

Praktijkspeuren

praktijkspeuren

Gehoorzaamheid

gehoorzaamheid

↑ Terug naar 

Goud van oud

Bailey

Geboren: 18-03-2006
Overleden: 03-03-2014
Baasje: Nicole Speck

Bailey, 2 jaarHelaas heb ik op maandag 3 maart 2014 afscheid moeten nemen van mijn jongste Newfoundlander Bailey. Bailey was mijn wandelende wereldwonder! Ik had hem al vanaf pupje van 8 weken en hij was een superhond, hij was altijd even relaxed, nooit heeft ie gegromd of maar gebeten zowel richting mensen als andere honden was ie supersociaal. Wel was ie altijd heel ondeugend, heerlijk. Hij was mijn altijd vrolijke clowntje van de familie.

Vroeger hield Bailey altijd de tunnels en de slurf op het behendigheidsveld schoon, hij kroop daar altijd regelmatig helemaal uit zichzelf dan even doorheen. Toen hij drie jaar was merkte ik dat ie af en toe ergens tegen aan begon te lopen en dat ie met het aanpakken van een koekje meer op zijn neus vertrouwde dan op zijn zicht. Toen zijn ogen nagekeken werden door de specialist kreeg ik te horen dat ie PRA had en dat ie op korte termijn helemaal blind zou worden, en tot overmaat van ramp ontdekte we bij zijn jaarlijkse controle 3 maanden later ook nog dat ie een zware hartkwaal had. Hij zou waarschijnlijk niet lang meer te leven hebben. Maar die onvoorstelbare vechter, is toch maar even 8 jaar geworden! Niet te geloven!

Samen met Bono, zijn grote steun en toeverlaat heeft ie zijn laatste adem uitgeblazen. Het was onvoorstelbaar mooi, zijn afscheid. Bailey lag met zijn hoofd bij mij op schoot, Bono lag aan zijn zij en likte de tranen van mijn gezicht. Bailey is dan ook heel rustig ingeslapen en toen hebben Bono en ik hem samen naar het crematorium gebracht waar we na nog een keer afscheid van hem te hebben genomen samen aan de vijver zijn gaan zitten en op hem hebben gewacht. Na de crematie hebben we Bailey meteen weer mee naar huis genomen.

Lieve Bailey, je was mijn zorgenkindje, maar ik heb je voor geen goud op de wereld willen missen!!! Lieve knuffelbeer, want dat was je, ik zal je nooit vergeten! Rust zacht.

HSC Nicole