Gehoorzaamheid: juniorcursus

Vanaf 5 maanden kun je bij ons starten met de juniorcursus. Dit is een vervolg op de puppycursus (basiscursus). Ook is het mogelijk om met een iets oudere hond die nog nooit een cursus gevolgd heeft, bijvoorbeeld een asielhond, te starten met de juniorcursus om zo weer even alles op te frissen of om oefeningen aan te leren die de hond nog niet beheerst. Belangrijk is ook thuis de oefeningen te blijven herhalen. Want één lesuur in de week is lang niet voldoende om alles te leren en te onthouden.

 

Doel van de cursus
Het doel van deze cursus is de hondjes spelenderwijs oefeningen bij te brengen waar u thuis ook profijt van heeft. De cursus bestaat uit het aanleren van de oefeningen: zit, af, plat, staan, spelen, begroeten, nee-oefening, aandacht voor de baas, het hier komen, aan de voet, het aangelijnd volgen en het wacht-commando en het zitten en liggen op korte afstand. Daarnaast wordt aandacht besteed aan hersen- en neuswerk, balans- en gymnastiekoefeningen. En er wordt gewerkt aan het contact baas-hond, de belangrijkste basis voor een goede relatie met je hond.

Tijdstip cursus
Deze cursus worden gegeven op zaterdag, met uitzondering soms ook op een doordeweekse avond. Voor meer informatie over het tijdstip mail even naar info@hscnicole.nl.

Duur van de cursus
De cursus bestaat uit 10 lessen van een uur en een kwartier, met iedere les een korte pauze voor het stellen van vragen. Tijdens de 10e les herhalen we alle oefeningen en ontvangt u een certificaat.

Aantal cursisten
We trainen in kleine groepjes van maximaal 6 combinaties. Zo kunnen we iedereen goed begeleiden en kom je regelmatig aan de beurt met de oefeningen.

Leeftijd begeleider
Voor deelname aan de cursus wordt een minimum leeftijd van 15 jaar aangehouden, bij deze jonge cursisten gaat deelname altijd in overleg met Nicole en is er altijd een oudere begeleider aanwezig die eventueel de training kan overnemen.

“Ongelukjes” op het veld
Doet uw hond onverwacht zijn/haar behoefte op het veld, dan wordt van u verwacht dit zelf op te ruimen. Kom de volgende les mogelijk nog iets eerder, zodat je nog wat langer langs het fietspad kan lopen. We hebben een vuilnisbakje aan het begin van het trainingsveld staan waarin u het poepzakje kunt deponeren. Gebruik alleen biologisch afbreekbare poepzakjes op de hondenschool.

Entingen of titerbepaling
De pup dient volledig geënt te zijn, of de pup moet getiterd zijn. Dit zal gecontroleerd worden aan de hand van het entingsboekje, dat u op de eerste lesdag dient mee te nemen.

Trainingsmateriaal
U dient gebruik te maken van een gewone halsband, liefst met gesp en een gewone leren, biothane of katoenen lijn van ongeveer 2,00 meter. Er wordt bij ons niet gewerkt met slipkettingen of halfcheck-halsbanden. Een niet-corrigerend tuig is ook toegestaan.

Beloning
Als beloning dient u altijd brokjes/koekjes en een speeltje mee te brengen. Ook een goed humeur is belangrijk, zodat we de hond op een vrolijke (positieve) manier alle oefeningen kunnen aanleren. Als u bang bent dat uw hond hierdoor teveel voer binnenkrijgt, kunt u ook een gedeelte van zijn/haar dagelijkse portie voer hiervoor gebruiken.

Voeding
Ons advies is om minimaal 2 uur tussen de maaltijd van de hond en de training te laten zitten. Zodat uw hondje nog gretig is met het werken voor deze beloning.

Uitlaten
Laat uw hond bij aankomst op de hondenschool, vóór de training, goed uit (maak de hond echter niet al te moe). U kunt vanaf de parkeerplaats makkelijk het fietspad “t Bels Lijntje” opwandelen. Houd uw hond hierbij aan de lijn. Doet hij/zij onverwacht zijn/haar behoefte toch op het veld, ruim dit dan zelf even op. En kom een volgende les iets eerder om nog wat langer te lopen voor de les. Thuis uitlaten is vaak niet voldoende, ze weten dan nog niet dat ze naar de les gaan. 

Aanmelden Juniorcursus
Wil je je opgeven voor onze juniorcursus, meld je hier dan aan.

HSC Nicole