Gehoorzaamheid: GOUD

Na het behalen van de gehoorzaamheid ZILVER is het mogelijk om verder te gaan met de gehoorzaamheid GOUD. Dit is een vervolg op de oefeningen van cursus ZILVER. Hier gaan we ook meer los werken met de hond, als deze er al aan toe is. Deze cursus is handig als je hond nog te jong is voor de behendigheid en je alvast op meer afstand van je hond wil gaan werken. Belangrijk is ook thuis de oefeningen te blijven herhalen. Want één lesuur in de week is lang niet voldoende om alles te leren en te onthouden.

 

Doel van de cursus
Het doel van deze cursus is de hondjes spelenderwijs oefeningen bij te brengen waar u thuis, of later ook in de behendigheid, profijt van heeft. De cursus bestaat uit het aanleren van de oefeningen: zit, af, plat en staan, allen op commando. Apporteren. Begroeten, nee-oefening, aandacht voor de baas, alles afgelijnd. Het blijven zitten op afstand, het hier komen, aan de voet en naar de plaats sturen. Het volgen en het wacht-commando, alles afgelijnd. Het liggen op grotere afstand. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het socialiseren met andere honden. En er wordt gewerkt aan het contact baas-hond.

Tijdstip cursus
Deze cursus worden gegeven op zaterdag. Voor meer informatie over het tijdstip mail even naar info@hscnicole.nl.

Duur van de cursus
De cursus bestaat uit 10 lessen van vijf kwartier en u ontvangt tijdens de 10e les een certificaat.

Leeftijd begeleider
Voor deelname aan de cursus wordt een minimum leeftijd van 12 jaar aangehouden, bij deze jonge cursisten gaat deelname altijd in overleg met Nicole en vinden wij het wenselijk dat er altijd minimaal 1 ouder aanwezig is. Een maximum leeftijd wordt niet gehanteerd.

“Ongelukjes” op het veld
Doet uw hond onverwacht zijn/haar behoefte op het veld, dan wordt van u verwacht dit zelf op te ruimen. Goed voorbeeld doet goed volgen. We hebben een vuilnisbak op het veld staan waarin u het poepzakje kunt deponeren.

Entingen of titeren
De hond dient volledig geënt of getiterd te zijn. Dit zal gecontroleerd worden aan de hand van het entingsboekje, dat u op de eerste trainingsdag dient mee te nemen.

Trainingsmateriaal
U dient gebruik te maken van een normale halsband (liefst met gesp) en een gewone leren, katoenen of biothane lijn van ongeveer 2 meter. Er wordt bij ons niet gewerkt met slipkettingen of halfcheck-halsbanden.

Beloning
Als beloning dient u altijd brokjes en een speeltje mee te brengen. Ook een goed humeur is belangrijk, zodat we de hond op een vrolijke (positieve) manier alle oefeningen kunnen aanleren. Als u bang bent dat uw hond hierdoor teveel voer binnenkrijgt, kunt u ook een gedeelte van zijn/haar dagelijkse portie hiervoor gebruiken.

Voeding
Ons advies is om minimaal 2 uur tussen de maaltijd van de hond en de training te laten zitten. Zowel ervoor als erna. Dit verkleint (zeker bij grotere rassen) de kans op een maagtorsie.

Uitlaten
Laat uw hond bij aankomst op de hondenschool, vóór de training, goed uit (maak de hond echter niet al te moe). U kunt vanaf de parkeerplaats makkelijk het fietspad “t Bels Lijntje” opwandelen. Doet hij/zij onverwacht zijn/haar behoefte toch op het veld, ruim dit dan zelf even op. Goed voorbeeld doet goed volgen.

HSC Nicole