Gehoorzaamheid: cursus contact en zelfbeheersing

Soms loopt het niet zo als je het zelf voor ogen had. En merk je op een gegeven moment niet-gewenst gedrag bij je hond. Dan is de cursus contact en zelfbeheersing een aanrader om te volgen. Honden die zich moeilijk kunnen concentreren, onzeker zijn, weinig zelfbeheersing of snel naar een hoog energieniveau schieten, hebben baat bij deze cursus. Belangrijk is ook thuis de oefeningen te blijven herhalen. Want anderhalf uur les in de week is lang niet voldoende om alles te leren en te onthouden.

Doel van de cursus
Het doel van deze cursus is de baas te leren om zijn of haar hond beter te leren lezen en hier dan op de juiste manier op te reageren en om de hond te leren zichzelf beter te leren beheersen en contact te zoeken met de baas in moeilijke omstandigheden. Tijdens deze training zitten alle honden in een afgedekte metalen bench. In het begin is er steeds één hond tegelijk buiten de bench en naarmate de cursus vordert gaan de honden steeds vaker samen uit de bench om samen oefeningen doen.

Tijdstip cursus
Deze cursus worden gegeven op zaterdag. Voor meer informatie over het tijdstip mail even naar info@hscnicole.nl.

Duur van de cursus
De cursus bestaat uit 10 lessen van anderhalf uur (zonder pauze) en aan het eind van de 10e les ontvang je een certificaat.

Leeftijd begeleider
Voor deelname aan deze cursus wordt een minimum leeftijd van 18 jaar aangehouden. Een maximum leeftijd wordt niet gehanteerd.

“Ongelukjes” op het veld
Doet uw hond onverwacht zijn/haar behoefte op het veld, dan wordt van u verwacht dit zelf op te ruimen. Goed voorbeeld doet goed volgen. We hebben een vuilnisbak op het veld staan waarin u het poepzakje kunt deponeren.

Entingen
De hond dient volledig geënt of getiterd te zijn. Dit zal gecontroleerd worden aan de hand van het entingsboekje, dat u op de eerste trainingsdag dient mee te nemen.

Trainingsmateriaal
U dient gebruik te maken van een normale halsband en een lijn van ongeveer 1,80 meter. Er wordt bij ons niet gewerkt met slipkettingen of halfcheck-halsbanden. Verder dient u een metalen bench mee te nemen en genoeg materiaal om de bench volledig af te dekken.

Beloning
Als beloning dient u altijd brokjes en een speeltje mee te brengen. Ook een goed humeur is belangrijk, zodat we de hond op een vrolijke (positieve) manier alle oefeningen kunnen aanleren. Als u bang bent dat uw hond hierdoor teveel voer binnenkrijgt, kunt u ook een gedeelte van zijn/haar dagelijkse portie hiervoor gebruiken.

Voeding
Ons advies is om minimaal 2 uur tussen de maaltijd van de hond en de training te laten zitten. Zowel ervoor als erna. Dit verkleint (zeker bij grotere rassen) de kans op een maagtorsie.

Uitlaten
Laat uw hond vóór de training goed uit (maak de hond echter niet al te moe). Doet hij/zij onverwacht zijn/haar behoefte toch op het veld, ruim dit dan zelf even op.

HSC Nicole